Tip 3: Seteaza-te pentru succes


Ganditi-va sa va planificati o dieta sanatoasa bazata mai degraba pe masi marunti , usor de gestionat decat una care sa va schimbe drastic viata. Astfel, daca abordati dieta treptat si cu mult angajament,  sansele ca dvs. sa aveti parte de o dieta sanatoasa sunt mai aproape decat puteti crede.

Simplificati: In loc sa fiti mult prea preocupati de numaratul caloriilor sau marimea portiilor, imaginati-va mesele dvs in culori,  varietate si prospetime. Astfel, ar trebui sa fie usor ca deciziile dvs. sa fie unele corecte. Concentrati-va pe gasirea alimentelor pe care le iubiti si gasiti retete usoare care sa contina cateva ingrediente proaspete. Treptat, mesele  dvs. vor deveni mai sanatoase si mult mai delicioase.

 

Incepe lent iar obiceiurile alimentare schimba-le pe parcurs.  Incercarea de a-ti transforma modul de a manca peste noapte nu este nici inteligent, nici realistic. Schimband totul odata poate duce la trisari sau, si mai rau, la abandonarea noului plan.

Faceti pasi mici, cum ar fi adaugarea unei salate ( plina de legume si verdeturi colorate)  la masa dvs o data pe zi sau schimbarea untului cu ulei de masline atunci cand gatiti. Atunci cand aceste mici modificari vor deveni un obicei puteti incepe sa adaugati alte alegeri sanatoase pentru dieta dvs.

 

Orice schimbare pe care o faceti pentru a va ameliora dieta CONTEAZA.  Nu trebuie sa fi perfect si nici nu trebuie sa elimini complet alimentele care iti plac pentru a avea o dieta sanatoasa.  Obiectivul pe termen lung este acela de a te simti bine,  a avea mai multa energie si a reduce riscul de cancer si boli. Nu lasati pasii gresiti sa va abata de la drum. Fiecare alegere alimentara sanatoasa pe care o faceti  CONTEAZA.

2 responses to this post.

  1. Cu pasi mici dar siguri 🙂

    Răspunde

  2. Exact 🙂

    Răspunde

Lasă un comentariu