Masuri folosite in bucatarie


Desi majoritatea celor care numara caloriile au deja un cantar de bucatarie acasa, uneori  ne-ar ajuta foarte mult sa avem si alte instrumente de masurat.
Pe acestea le-am cules dintr-o carte si sper sa va fie de ajutor .

INGREDIENT O CANA  O LINGURA O LINGURITA
Apa 250 ml 15 ml 5 ml.
Vin 250 ml 15 ml 5 ml.
Bere 250 ml 15 ml 5 ml.
Sirop 330 ml 20 ml 7 ml.
Lapte 250 ml 20 ml 5 ml.
Lapte praf 120 gr. 20 gr. 5 gr.
Faina 125 gr. 25 gr. 10 gr.
Malai 150 gr. 25 gr. 10 gr.
Zahar tos 200 gr. 30 gr. 12 gr.
Zahar pudra 180 gr. 25 gr. 10 gr.
Sare 220 gr. 30 gr. 12 gr.
Gris 200 gr. 25 gr. 8 gr.
Orez 230 gr. 25 gr. 8 gr.
Pesmet 125 gr. 15 gr. 5 gr.
Miez de nuca macinat 200 gr. 25 gr. 10 gr.
Fasole boabe 220 gr. /// ///
Mazare boabe 230 gr. /// ///
Unt topit (margarina) 245 gr. 20 gr. 5 gr.
Untura 245 gr. 20 gr. 5 gr.
Ulei 245 ml. 20 ml. 5 ml.
Smantana 250 gr. 25 gr. 5 gr.
Bulion 220 gr. 25 gr. 5 gr.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: